P.A.P logo

Relætavler til Kriegers Flak testet på Hollandia værftet i Rotterdam

P.A.P’s stærkstrømsingeniør John Olsen har netop været på værft i Rotterdam for sammen med Energinets projektleder at teste relætavlerne til prestigeprojektet Kriegers Flak.

P.A.P har sammen med Energinet projekteret i alt 22 relætavler der indeholder udstyr til beskyttelse, styring og fjernkontrol af de respektive 220- og 150kV-anlæg på Kriegers Flak.

Kriegers Flak bliver Danmarks største havmøllepark. Projektet er banebrydende, dels på grund af den enorme produktionskapacitet på 600 MW, dels fordi det danner afsæt for en kobling til den tyske havmøllepark Baltic II og dermed til det tyske elnet. Det er første gang i verdenshistorien to havmølleparker på hver sin side af en landegrænse kobles sammen. Sammenkoblingen af de to landes elnet – den såkaldte Combined Grid Solution – er udviklet i et EU-støttet samarbejde mellem Energinet og det tyske netselskab 50Hertz.

De relætavler som P.A.P og Energinet netop har testet på værftet hører til platformen Kriegers Flak E. Det er denne platform der skal håndtere sammenkoblingen af det tyske 150kV-net og det danske 220kV-net. Formålet med testene har været sikre at tavlerne fungerer korrekt op mod det General Electrics (GE) 150kV GIS-anlæg der sammen med en 450MVA-transformer udgør Kriegers Flak E’s avancerede synkroniseringsudstyr.

Læs mere om Kriegers Flak og P.A.P’s rolle i projektet.

P.A.P logo

Kontakt

P.A.P A/S
Langebrogade 1D
1411 København K

Aalborg afdeling
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

Aarhus afdeling
Viby Ringvej 2B, 3
8260 Viby J

Telefon + 45 3524 5555
pap@pap.dk

Find en medarbejder her