P.A.P logo

Lokal- og fjernkontrol

Det handler især om øgede krav til implementeringen af kommunikationsinfrastruktur og valg af kontroludstyr for at få et komplet overblik over elnettet.

Fjernkontrol udgør en vital del af denne infrastruktur. Den sikrer at alle højspændingskomponenter og hjælpeudstyr i koblings- /transformerstationer kan styres og overvåges fra et centralt placeret kontrolcenter.

Fjernkontrollen består af en RTU som kobles til det overordnede SCADA system og gør det muligt at overvåge og styre stationen fra kontrolcenteret. Alarmer, meldinger og kommandoer mellem selve stationsanlægget og RTU’en kan ske ved hjælp af forskellige kommunikationsløsninger.

På større stationer i transmissions- eller distributionsnettet er der ofte behov for et lokalt stationskontrolanlæg (HMI). Det kan man opnå ved at slutte RTU’en både til beskyttelsesrelæerne og en stations-PC.

Vi har hos P.A.P ekspertviden inden for implementering af fjernkontrolanlæg baseret på både IEC 60870-5-103/104 og IEC 61850 løsninger. Herudover har vi stor erfaring i blandede løsninger med komponenter fra forskellige leverandører.

Vores kunder er transmissions- og distributionsselskaber i hele Norden.

Vi anvender de nyeste programmerings- og testværktøjer. Det giver kunderne et fleksibelt fjernkontrolanlæg med et komplet overblik over deres elnet, hvilket igen bidrager til en høj forsyningssikkerhed og bedre spændingskvalitet i elnettet.

P.A.P har erfaring med:

P.A.P’s mål er at give kunderne et fremtidssikret fjernkontrolanlæg, som vil kunne bruges gennem mange år.

P.A.P logo

Kontakt

P.A.P A/S
Langebrogade 1D
1411 København K

Aalborg afdeling
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

Aarhus afdeling
Viby Ringvej 2B, 3
8260 Viby J

Telefon + 45 3524 5555
pap@pap.dk

Find en medarbejder her